LEGO World Racers

LEGO World Racers - Vem hinner först runt jordenLEGO World Racers lanserades 2010 och inkluderar 8 byggsatser av tävlingsfordon. Handlingen kretsar kring The Backyard Blasters och The Xtreme Daredevils – två lag med racerförare som tävlar om vem som snabbast kan köra runt jorden.

Den här serien kan betraktas som en uppföljare till LEGO Racers som kom 2001. Skillnaden är att byggsatserna är i det vanliga LEGO-formatet och inkluderar minifigurer. Tävlingen sänds live via LEGO Sports TV och det lag som kör över mållinjen först får höja den åtråvärda bucklan.

Under tävlingen kommer lagen stöta på en mängd hinder som sandstormar i öknen och djupa vattendrag. Det krävs alltså olika fordon med specifika egenskaper för att ta sig fram. LEGO World Racers inkluderar allt från svävare till terrängfordon.

Alla medel är tillåtna under tävlingen

I vanliga tävlingar får man inte fuska för att vinna, det gäller dock inte i den här tävlingen. Båda lagens fordon är försedda med en rad vapen som missiler, stora kanoner och minor. Det är också fritt fram för lagen att använda sina vapen om man ligger lite efter.

The Backyard Blasters använder sig av både tyngre fordon och kraftigare vapen, det kan vara till fördel när det uppstår närstrider. Fordonen hos The Xtreme Daredevils är lite smidigare och laget använder sig också av lättare vapen.

Byggsatsen Desert of Destruction består av drygt 900 delar och beskriver den delen av tävlingen som utspelar sig i öknen. Den stora långtradaren tillhör The Xtreme Daredevils och är över 50 cm lång. Räcker den för att vinna etappen?