LEGO Indiana Jones

LEGO Indiana Jones - Byggsatser som beskriver filmernaÅr 2008 lanserades LEGO Indiana Jones som hämtade inspiration från filmerna med samma namn. Trots att byggsatserna blev relativt populära hos både barn och vuxna så upphörde utvecklingen året därpå. Det tillverkades minst 2 set med plastklossar för varje film.

LEGO Indiana Jones blev den första serien av LEGO-produkter som var inne och nosade på militära områden. I filmerna blir Indiana Jones jagad av både tyska och ryska soldater och handlingarna utspelar sig både innan, under och efter brinnande världskrig. LEGO valde dock bort att återbilda soldaterna med tillhörande symboler.

I likhet med andra serier så innehåller också LEGO Indiana Jones byggsatser som beskriver olika skeden och händelser. En av de mest kända scenerna med Indiana Jones är då han ska fly från templet och blir jagad av en stor rullande sten.

Bygg upp dina egna äventyr med plastklossarna

Som ovan nämnt så finns det flera modeller hämtade från varje film, den första omgången återspeglar Jakten på den försvunna skatten. Indiana Jones får höra ryktet om att tyskarna befinner sig i Kairo och att de nästan har funnit en ovärderlig skatt.

Byggsatserna som beskriver den första filmen inkluderar bakhållet i Kairo, biljakten i öknen och slagsmålet på flygplansvingen. LEGO följer sen upp med två modeller som hämtar inspiration från den andra filmen De fördömdas tempel. De illustrerar scenen då Indiana Jones blir jagad i en gruvvagn och vansinnesfärden genom Shanghais gator.

Den tredje och fjärde filmen (Det sista korståget och Kristalldödskallens rike) består av 3 respektive 8 byggsatser. Även dessa beskriver spännande scener ur filmerna som båtjakten genom Venedig och duellen i djungeln.

LEGO Indiana Jones som datorspel

I samband med byggsatserna så släpptes också LEGO Indiana Jones som spel till dator, Nintendo, Playstation och Xbox. Det blev snabbt ett populärt tillägg och LEGO följde upp med ytterligare ett spel under 2009.