LEGO Agents

LEGO Agents - Byggsatser med inspiration från James BondUnder sommaren 2008 lanserades de första byggsatserna med LEGO Agents. Produkterna utvecklades under 2009 under det nya namnet Agents 2.0, men sen tog det stopp. Intresset för LEGO Agents blev aldrig så stort som man hade hoppats och projektet fick avslutas.

LEGO-serien hämtade inspiration från filmerna om James Bond och övriga agentfilmer med för den delen. Topphemliga agenter hade som uppgift att sätta stopp för Dr. Infernos planer att ta över världen.

Under de 8 uppdragen som släpptes mellan juni-november 2008 fick man lära känna Agent Chase, Agent Fuse, Agent Charge och Agent Trace. Den onda sidan utgjordes av Inferno Henchman, Gold Tooth, Saw Fist och Break Jaw med flera.

2009 kom de sista fyra byggsatserna i serien som nu övergått till namnet Agents 2.0. En av dessa var Robo Attack – en robot som kunde delas i två delar. Roboten var försedd med ett laservapen och ett litet fordon som Dr. Inferno kunde fly fältet med.

Ultra Agents – Uppföljare som lanserades 2014

Uppenbarligen var LEGO inte helt färdiga med agent-temat trots att LEGO Agents avslutades 2009. Under våren 2014 lanserades serien Ultra Agents som hade en del likheter med de tidigare produkterna. Den här gången utspelar sig uppdragen i den fiktiva staden Astor City.

Morgan Lux som tidigare var en Ultra Agent har blivit ond efter ett experiment som gått fel. Han har nu storslagna planer på att ta över staden genom att få invånarna att bli korrupta. Ultra Agents skickas in för att reda ut det hela och skapa ordning.