LEGO DC Super Hero Girls

LEGO DC Super Hero Girls - Följ med superhjältarna på äventyrSerien LEGO DC Super Hero Girls är en av de senaste att produceras och lanserades 2017. Här får man möta Batgirl, Supergirl. Wonder Woman och resten av eleverna på skolan Super Hero High.

Temat är, som namnet antyder, superhjältar och merparten utgörs av tjejer. Precis som andra teman inom det här området så finns det förstås också ett gäng skurkar, Mad Harriet, Lena Luthor och Eclipso är bara några av namnen.

Än så länge har LEGO släppt 10 byggsatser i den här serien och de utgörs av allt från superhjälte-skolan till olika fordon som används av både hjältarna och skurkarna. Det finns också ett par modeller som beskriver hjältarnas utmaningar.

Eclipso har som mål att bli den mäktigaste

Långt ute i rymden har Eclipso sitt ondskefulla palats. Härifrån planerar hon sina mörka planer som ska göra henne till den mäktigaste skurken av dem alla. Eclipso har som mål att fånga alla superhjältar och tömma dem på sina krafter.

Flash har blivit infångad och ska bli den första att bli kraftlös, Wonder Woman har dock en plan som kan rädda honom. Tack vare sitt osynliga flygplan kan hon ta sig in i palatset och rädda Flash, frågan är bara om hon hinner.

Eclipso Mörkrets Palats är en av byggsatserna i LEGO DC Super Hero Girls som beskriver ett spännande skede. Ett annat spännande set är Lena Luthor Kryptomite Fabrik där Krypto har blivit infångad av Lena Luthor. Den här gången är det Supergirl som kommer till räddning.

Kryptomite är små bråkstakar framställda av Lena Luthor, de har en förmåga att ställa till det för eleverna genom att hypnotisera och kontrollera deras tankar. Det finns flera varianter av de dessa små monster och alla har de olika egenskaper.