LEGO Ultra Agents

LEGO Ultra Agents - Bekämpa ondskan i Astor CitySerien LEGO Ultra Agents släpptes i maj 2014 och är en fortsättning på agent-temat från 2008. Trots att både skurkar, agenter och fordon i stort sett var de samma så fanns det en spännande nyhet – en app för mobilen. Med hjälp av appen kunde interagera med byggsatserna på ett helt nytt sätt.

Uppdragen utspelar sig i Astor City – en kuststad indelad i tio regioner. Solomon Blaze har återvänt från sina uppdrag i rymden och tagit sig an 4 nya rekryter som ska tränas upp till att bli hemliga agenter. Efter många tuffa utmaningar är rekryterna nu inne i slutskedet av utbildningen.

Mellan 2014-2016 släppte LEGO totalt 14 olika byggsatser i serien Ultra Agents. Det skulle också komma att bli det tema som är sammankopplat med flest andra teman som Monster Fighters, Galaxy Squad, Ninjago och Chima.

Morgan Lux har blivit en av skurkarna

Några år tidigare hade den f.d Ultra Agenten Morgan Lux tröttnat på ondskan i Astor City och bestämt sig för att ta kontroll över staden. Han tillverkar en antimateria-apparat som ska hjälpa honom att få bukt med problemen. Av någon anledning går något fel och apparaten förvandlar Morgan till superskurken Antimaterian.

Som skurk får Morgan ett nytt mål – att bygga en jättemaskin som omvandlar hela staden till en ondskans plats. För att uppnå sitt nya mål ser Morgan till att invånarna blir korrupta, han lyckas och folket börjar förse honom med material till det nya projektet.

Ultra Agents måste befria staden från ondskan

De hemliga agenterna har som mål att återta staden och skapa ordning, men vägen dit är lång. Under sin tid som superskurk har Morgan lyckats omvandla flera andra individer till superskurkar och de befinner sig i olika delar av staden.

Byggsatserna i LEGO Ultra Agents beskriver de olika utmaningarna som agenterna står inför. Det ska dock visa sig att dessa bara är rökridåer som Morgan planerat in i minsta detalj. Det stora slaget ska komma vid ett senare tillfälle.

Agenterna besegrar den ena superskurken efter den andra och Morgan blir allt mer trängd. Till slut tvingas han försöka fly, men Agent Blaze hinner ikapp. Det blir en avgörande kamp mellan gott och ont där någon av slagkämparna förlorar.