LEGO Creator

LEGO Creator - Stora byggnader i LEGOLEGO Creator är en produktserie som startades 2001 och pågår än idag. Till skillnad från vanliga byggsatser, som ofta utgörs av fordon och offentliga byggnader, så ligger fokus här på större lägenhetshus och butiker.

År 2007 startades underkategorin Modular Buildings vars byggsatser kan komma till användning då man bygger städer av LEGO. De inkluderar caféer, mataffärer och hotell med mera. Då dessa set ofta innefattar fler än 2000 delar så är åldersgränsen 16 år och uppåt.

LEGO Creator anses vara en uppföljning på LEGO Model Team som introducerades redan 1986. Fram till 1999 släpptes flera modeller av olika fordon, det var företrädesvis stora lastbilar i en skala som motsvarar något mellanting mellan LEGO Technic och vanligt LEGO.

LEGO för alla åldersgrupper

I LEGO Creator-serien hittar man produkter som vänder sig till alla åldrar. För de små finns det enklare modeller med större byggklossar, barnen kan bygga tåg och andra former av fordon. Den vuxna publiken som har mycket tid över kan ge sig an superfartyget Maersk Line Triple-E eller operahuset i Sydney.

Det finns i huvudsak två varianter av den här serien, Expert och ”3 in 1”. Den förstnämnda är anpassad för de äldre byggarna och modellerna är mer komplexa. 3 in 1 består av byggsatser som kan omvandlas till 3 olika varianter.

LEGO Creator som datorspel

I slutet av 90-talet lanserades serien LEGO Creator som spel till datorer. Trots att spelet inte innehåller några uppdrag eller större utmaningar så blev det populärt hos LEGO-entusiasterna. Som spelare kunde man bygga fordon och byggnader med hjälp av en mängd färggranna klossar.