LEGO Batman

LEGO Batman - Gotham City i LEGOLEGO Batman är en serie med byggsatser som släpptes 2006, temat bygger förstås på filmerna om Batman som vid den här tiden drog mycket folk till biograferna. Likt flera andra LEGO-serier så varade intresset hos konsumenterna endast ett kort tag och 2008 lades tillverkningen ner.

2012 fick Batman-serien ett uppsving igen i samband med LEGO DC Super Heroes som släpptes samma år. Under den första omgången producerades flertalet Batman-fordon som Batmobile, Batboat och Batwing. Även Batmangrottan och det beryktade fängelset Arkham Asylum kom som byggsatser.

I byggsatserna medföljer också alla tänkbara karaktärer som LEGO-figurer, från Alfred och kattkvinnan till Gåtan och Pingvinen. Batman finns också själv med i 4 upplagor, från den klassiska blåa dräkten till den svarta som är aktuell i de senaste filmerna.

LEGO Batman lanseras som tv-spel

På senare år har det blivit vanligt förekommande att LEGO släpper nya serier även som spel till olika konsoler. LEGO Batman: The Videogame lanserades 2008 och innehåller ett fullspäckat actionäventyr. Femton av Batmans värsta fiender har rymt från fängelset och delas in sig i tre grupper.

De tre självutnämnda ledarna är Jokern, Pingvinen och Gåtan. För att besegra fienden får Batman hjälp från både Robin och Batgirl. Det finns ett antal dräkter att välja mellan och alla har de olika egenskaper, en är magnetisk och en annan gör det möjligt att flyga.

Likt tidigare LEGO-spel så får man också här en belöning då man klarar nya nivåer. Free-play Mode aktiveras efter varje avklarad nivå och ger spelaren chansen att välja om denne vill återspela någon av nivåerna med valfri karaktär.