LEGO Ninjago

LEGO Ninjago - Följ ninjornas kamp för att skydda NinjagoLEGO Ninjago introducerades 2011 och har blivit en av de mest kända LEGO-serierna under senare år. Planen var ursprungligen att Ninjago skulle upphöra under 2013 och ersättas med temat Legends of Chima, det blev dock inte så. Faktum är att LEGO Ninjago produceras än idag.

Ninjago: Masters of Spinjitzu är en populär tv-serie som baseras på det här LEGO-temat. I september 2017 släpptes The LEGO Ninjago Movie som också den bygger på den fiktiva historien om ninjorna i LEGO. Filmen blev mycket framgångsrik och det planeras för en uppföljare.

Handlingen i temat kretsar kring de 6 unga aspiranterna Ninja, Kai, Jay, Cole, Zane, Nya, och Lloyd som tränats upp bli ninjor av Sensei Wu. Tillsammans måste de nu hjälpas åt för att skydda landet Ninjago mot en rad fiender. Det kommer att bli många tuffa utmaningar.

Följ ninjornas utveckling när de tar sig an nya fiender

I dagsläget är serien uppdelad i 7 säsonger, det finns dock en 8:e som släpps först under 2018. Alla säsonger består av en rad olika byggsatser som beskriver olika sammandrabbningar och händelser. Så här långt har det producerats 91 byggsatser, fler är dock att vänta.

Första säsongen utspelar sig i Ninjago där ninjorna precis avslutat sin träning och ser fram emot en välförtjänt vila. Det dröjer dock inte länge innan det första hotet mot staden är ett faktum, Lloyd Garmadon blir den första utmaningen för de unga ninja-krigarna.

LEGO Ninjago inkluderar många minifigurer, i första hand rör det sig om olika varianter av ninjorna. Det finns flera nivåer att ta sig igenom innan de blir riktiga ninjor, alla börjar med en enkel mundering för att sen avancera i utseende och vapen.