LEGO Vikings

LEGO Vikings - Hjälp vikingarna besegra drakenLEGO Vikings var en LEGO-serie som producerades mellan 2005-2007, trots den korta tiden så hann det bli en väldigt populär serie med byggsatser. Temat är förstås vikingar och modellerna utgörs i första hand av båtar och skepp.

Med Vikings-serien kom också en del nya tillbehör i LEGO, ett exempel är stridsyxan. Även vikingahjälmarna med horn var en nyhet och fram till 2011 ingick dessa endast i Vikings-byggsatserna. Minifigurerna hade även dom fått nya målningar.

Den största byggsatsen i serien heter Viking Fortress against the Fafnir Dragon och består av lite drygt 1000 delar. Modellen utgörs av ett stort vikingafort med en jättelik port framtill. Två drakar försöker förgöra vikingarna på fortet och det gäller att sätta dem ur spel med hjälp av katapulten.

LEGO Vikings – Utfyllnaden som blev en lyckoträff

Vikingatemat var från början tänkt som en utfyllnad efter det att LEGO slutat producera serien Knights’ Kingdom II. På tur stod LEGO Castle som skulle lanseras först 2007. Att LEGO Vikings blev en så pass stor succé beror till stor del på att man lyckades hitta ett nytt spännande tema som frångick sagovärlden.

Vikingarna är en del av vår historia här upp i norra Europa och deras framfart blev betydande för hur Norden ser ut idag. LEGO-serien blandar dock både fiktion med verklighet, drakarna och övriga varelser är hämtade från den nordiska mytologin.