LEGO Minecraft

LEGO Minecraft - Legoklossar från spelet MinecraftLEGO Minecraft baseras på datorspelet Minecraft som konstruerades av den svenska programmeraren Markus Persson. Idag ägs rättigheterna till spelet av företaget Mojang som är ett av världens största inom datorspelsvärlden. De första byggsatserna i serien Minecraft kom i juni 2012.

Nytt för den här produktserien är att den inkluderar en ny typ av figur – Micro Mob. Det finns sammanlagt 9 unika figurer att samla och de medföljer i byggsatserna. Innan LEGO Minecraft lanserades var det osäkert om produkten skulle bli populär, det blev dock en stor succé som står sig än idag.

Den första uppsättningen klossar som lanserades 2012 fick namnet Micro World, strax efter lanseringen hade det sålts tusentals enheter. Året därpå släppte LEGO uppföljarna The Village och The Nether som också de sålde guld.

Minecraft har miljontals spelare världen över

Datorspelet Minecraft skiljer sig rejält från andra spel på marknaden, istället för att skjuta ihjäl monster så ska man här bygga upp en egen värld. Handlingen utspelar sig i 3D-miljö och låter spelaren vandra runt på en plattform av kuber.

För att överleva gäller det att samla både mat och tillgångar som finns gömda i den fiktiva världen. Man kan spela emot andra genom stora nätverk och på så vis samarbeta, eller så tar man sig fram i världen på egen hand.

Färdiga världar med LEGO Minecraft

Byggsatserna i LEGO Minecraft består av färdiga världar, efter att delarna sammanfogats då förstås. The Mountain Cave släpptes 2017 och illustrerar en stor gruva i Minecraft-världen. Modellen inkluderar en hiss som transporterar gruvvagnen till toppen.

För den kreativa kan The Craftin Box vara ett bra alternativ. Lådan innehåller en mängd LEGO Minecraft-delar som kan sättas ihop på olika vis. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan åstadkomma med bitarna.

Utöver dessa så finns det en mängd andra produkter som The Mushroom Island, The Ice Spikes och The Iron Golem. LEGO Minecraft har blivit mycket populärt sedan lanseringen och det tillkommer nya modeller med jämna mellanrum.