LEGO The Hobbit

LEGO The Hobbit - Byggsatser från filmen med samma namnFilmen Hobbit – En oväntad resa hade biopremiär i slutet av 2012 och blev en stor succé. LEGO såg chansen att skapa en serie byggsatser utifrån temat och resultatet blev LEGO The Hobbit. Den första utgåvan innehåller 8 uppsättningar byggsatser och får namnet En oväntad resa, precis som filmen.

Byggsatserna är baserade på olika händelser i filmen, en av dem beskriver scenariot då Gollum blir av med ringen efter en frågelek med Bilbo. I en annan byggsats får man kämpa mot jättestora spindlar i grottorna runt Midgård.

Uppföljaren Smaugs ödemark lanseras i december året därpå och innehåller 4 byggsatser av det större slaget. Alla innehåller de figurerna från filmen som exempelvis dvärgen Torin Ekenskölde, trollkarlen Gandalf och draken Smaug.

Femhäraslaget avslutar serien

Ytterligare ett år senare, december 2014, kommer de sista byggsatserna i serien. De är 4 till antalet och precis som tidigare så beskriver de scener ur filmen. Tidigare samma år släpper LEGO också spelet LEGO The Hobbit som kan spelas på ett flertal olika spelkonsoler.

Filmerna utspelar sig innan Sagan om ringen

Gemensamt för filmerna i Hobbit-triologin är att de utspelar sig 60 år innan Sagan om ringen. Handlingen kretsar kring Bilbo Bagger som bor i Fylke i det fiktiva landet Midgård. En dag kommer trollkarlen Gandalf på besök och med sig har han 13 dvärgar.

Dvärgarnas ledare heter Torin Ekenskölde, hans gamla farfar var kung över dvärgriket Erebor tills dess att det ödelades av draken Smaug. Tillsammans med Gandalf har Torin planerat att ta sig tillbaka till Erebor och besegra draken en gång för alla. De behöver dock Bilbos hjälp att ta sig in i riket.

Sällskapet ger sig iväg på en spännande resa som inkluderar en rad farliga passager. Under resans gång träffar Bilbo på Gollum och lyckas komma över en speciell ring. Då Bilbo trär ringen på fingret blir han osynlig vilket kommer att bli en betydande egenskap.